Spotkałyśmy się w świecie wirtualnym. Dzieli nas pół Polski. Połączyła miłość do gotowania, pieczenia.... i nie tylko ;) Tylko My pieczemy on-line mufiinki kiedy inni śpią. Kuchnia to nasz dom, a gotowanie to przyjemność a nie przykry obowiązek. Wejdz.. poczytaj...zostań.
piątek, 24 kwietnia 2015
ZIELONO MI......
Ja nie tylko gotuję i piekę, ale także robię przetwory pachnące słońcem, którymi raczymy się, gdy chłodno za oknem :p.
Zielone pomidory to coś co warto zrobić, aby później smakować na talerzu. Są również świetnym dodatkiem do kanapek, hamburgerów, zapiekanek :)
SKŁADNIKI:
3 kg zielonych pomidorów
6 cebul
1 łyżka gorczycy
pieprz (niekoniecznie)
1 łyżka soli
ZALEWA:
4 szklanki wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
1 łyżka soli
PRZYGOTOWANIE:
Pomidory umyć i pokroić w plastry. Najlepiej kroić od góry, wtedy nie będą się tak rozpadały.
Cebulę pokroić w pół piórka i dodać do pomidorów. Dodać gorczycę, sól i pieprz.
Wymieszać i odstawić na 2 godziny. Zalewę zagotować i wrzucić pomidory. Gotować ok 15 minut.
Gorące nakładać do słoików. Zakręcić i postawić do góry dnem.
SMACZNEGO :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przydało sie? podziel sie tym ze mna;)