"Jadłaś kiedyś rogaliki z nadzieniem o konsystencji gluta...??"
Kaśka Ty to zawsze potrafisz rozbawić. Ja coś powiesz to już powiesz.
No do wtedy jeszcze nie jadłam, ale tak się nakręciłam, że zrobić musiałam.
No i powstały one. Moje koślawce z nadzieniem o konsystencji "gluta" :p
Może nie idealne, ale Moje pierwsze własne Emotikon grin
CIASTO DROZDZOWE NA SLODKIE BULKI
CIASTO DROZDZOWE NA SLODKIE BULKI
pół kilograma mąki, 2 jajka, szklanka mleka w której roztopisz drożdże, pół szklanki cukru, pół kostki masła roztopionego
Przed włożeniem do piekarnika smaruje rozbełtanym jajkiem.
Piekę ok 13-15 min w temp 190 stopni
Przed włożeniem do piekarnika smaruje rozbełtanym jajkiem.
Piekę ok 13-15 min w temp 190 stopni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przydało sie? podziel sie tym ze mna;)