Spotkałyśmy się w świecie wirtualnym. Dzieli nas pół Polski. Połączyła miłość do gotowania, pieczenia.... i nie tylko ;) Tylko My pieczemy on-line mufiinki kiedy inni śpią. Kuchnia to nasz dom, a gotowanie to przyjemność a nie przykry obowiązek. Wejdz.. poczytaj...zostań.
piątek, 24 kwietnia 2015
JEGO WYSOKOŚĆ MAKARON
Uwielbiamy makaron pod każdą postacią podany. Czy on będzie tylko z masełkiem i cukrem(ulubione danie moich chłopców), czy też jako dodatek do zup. Nie ważne jak, aby był.
Tym razem podałam z sosem typu leczo i dodatkowo zapiekłam w piekarniku pod serową pierzynką :)
Zapiekanka z makaronu i miesa mielonego
2 kubki makaronu muszelki (tym razem były świderki) ugotować w osolonej wodzie i przełożyć do żaroodpornego naczynia i wymieszać z 2-3 stołowymi łyżkami serka śmietankowego typu Ostrowia. cebule, czosnek zesmazyc dodać 0.5 kg mięsa mielonego i podsmażyć pokroić 2 średnie ogórki kiszone (użyłam tym razem konserwowych) i dodać do farszu. Zalać farsz sosem typu leczo zagotować i wyłożyć sos z farszem na makaron. Zakryć naczynie i do piekarnika na około 20 min na 200 stopni C. Wyjąć posypać serem jeszcze raz do piekarnika aż się ser roztopi i smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przydało sie? podziel sie tym ze mna;)