piątek, 24 kwietnia 2015

JEGO WYSOKOŚĆ MAKARON




Uwielbiamy makaron pod każdą postacią podany. Czy on będzie tylko z masełkiem i cukrem(ulubione danie moich chłopców), czy też jako dodatek do zup. Nie ważne jak, aby był. 

Tym razem podałam z sosem typu leczo i dodatkowo zapiekłam w piekarniku pod serową pierzynką :)







Zapiekanka z makaronu i miesa mielonego

2 kubki makaronu muszelki (tym razem były świderki) ugotować w osolonej wodzie i przełożyć do żaroodpornego naczynia i wymieszać z 2-3 stołowymi łyżkami serka śmietankowego typu Ostrowia. cebule, czosnek zesmazyc dodać 0.5 kg mięsa mielonego i podsmażyć pokroić 2 średnie ogórki kiszone (użyłam tym razem konserwowych) i dodać do farszu. Zalać farsz sosem typu leczo zagotować i wyłożyć sos z farszem na makaron. Zakryć naczynie i do piekarnika na około 20 min na 200 stopni C. Wyjąć posypać serem jeszcze raz do piekarnika aż się ser roztopi i smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przydało sie? podziel sie tym ze mna;)